petak, 1. siječnja 2010.

AK protiv agresivnog protivnika

Ostao sam na stolu 1 na 1 protiv agresivnog manijaka koji odustaje od igre tek kad pokažete da imate jaku ruku, tj. tek kad netko puno počne betati. Protiv takvih igrača volim čekati i pustiti ih da se sami unište. Kad nemam poziciju nad njima pokušavam im pomoći u uništavanju, pogledajte (pročitajte) i kako.

Info:
Type: Cash Games
Game: Hold'em NL
Blinds: €0.10/0.20

Seat 4:Button (€14.43)
Seat 5:SB (€39.18)

Dealt to SB


Imam jaku početnu ruku i sad želim što više novaca staviti u pot, počevši postflop.

RAISE SB, to €.50
RAISE Button, to €1.80
CALL SB, €1.40

Villain prezentira također jaku ruku i reraisa mene. U ovoj situaciji ne želite ulaziti u daljnje reraisove jer postoji par solucija a niti jedna vam ne daje idealne uvjete. Pogledajmo što je moglo biti da smo mi njega reraisali:
  1. dobiti njegov all-in što bi moglo značiti ili da ima par u ruci što bi značilo za nas da imamo manje šansi od njega
  2. fold- to također ne želimo kad imamo jaku ruku, nama je u cilju upravo ova situacija u kojoj villain prezentira jaku ruku

Flop: (Pot: €3.70)


CHECK SB
BET Button, €3
CALL SB, €3

Na flopu nas je pogodio top par, teško da villain ima jaču ruku od nas, pošto je villain jako aresivan, puštamo ga da on odradi posao za nas. On beta, pošto na ovakvom flopu teško da villain ima nešto (eventualno flash draw), rerais bi uzrokovao fold, pa samo call-amo.

Turn: (Pot: €9.70)


BET SB, €2.60
RAISE Button, to €5.20
RAISE SB, to €23
FOLD Button
RETURN SB, €20.40

Na turnu dolazi karta koja sigurno ne pomaže, niti nama niti villaiu. U takvoj situaciji je pravo oružje raditi mali bet, jer villaina stavljamo u nezgodnu situaciju. Ukoliko nema ništa a prezentira jaku ruku, na naš bet mora ili foldati (na što će se teško odlučiti jer je bet mali a puno je novca uloženo). Da smo ovdje checkirali, dali bi villainu priliku da i on checkira te besplatno čeka turn i eventualno popravi ruku, a s nađšom jakom rukom bi postigli kontra efekt i održali pot malim. Villainse odlučuje na rerais. Pošto u tom trenutku villainima još 4€ na raspolaganju bez razmišljanja guramo all-in, jer ako villainčeka boju želimo da plati a ako nema ništa teško da ćemo izvuči tih 4€.

Showdown:

SB wins the pot of €19.65

Nema komentara:

Objavi komentar